- Serverar: 5-7 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
En supergod gryta som jag en gång kokade ihop med fantastiskt resultat.
Instruktioner
- Häll kokosmjölk och grädde i en gryta tillsammans med kryddor, örter, sambal och soya, och låt långsamt koka upp. Tills allt 'smält samman'.
- Strimla paprikan och ha i den tillsammans med allting förutom räkor och kräftstjärtar. Låt detta sjuda en stund tillsammans (10 minuter) .
- Strax innan detta skall serveras så har du i räkor och kräftor. Äts med störst framgårn tillsammans med jasminris.
- Om ni vill ha mera currysmak eller en lite starkare gryta så går det bra att tillsätta mer curry och sambal olek.
Publicerat den
30 januari 2010
Kommentarer
Skriv kommentar
Det låter gott, men hur mycket curry o sambal ska det vara? Finns inte med i ingredienslistan...
Ojdå. Föll väl bort. Egentligen så vill jag säga att det är upp till var och en beroende på hur stark gryta man vill ha. Jag brukar använda mig av 2 tsk sambal, som minst och ungefär 2-3 msk curry. Du kan gärna smaka av lite med dessa kryddor, så att du får den i "din stryrka".