- Serverar: 4-5 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Ibland slår önskan om Thaimat till alldeles väldigt men vi har inte lust att gå ut och äta eller beställa hämt mat. I dag var det så, och det kom den här rätten till som var riktigt god och lagom kryddig tyckte vi.
Instruktioner
- Skär fläskfilén i ca ½ cm tjocka skivor. Bryn dem i lite matfett i en stekpanna. Salta och peppra och lägg sedan över dem i en gryta.
- Dela Chilifrukten och skrapa ur kärnorna. Finhacka den och lägg hacket i grytan. Pressa viklöken direkt ner i grytan.
Blanda i marinaden och späd med lite av vattmet. Låt allt puttra i ca 10 min.
- Blanda i kokosmjölken och skölj ur burken med 2-3 msk vatten. Lått puttra ca 5 min.
- Blanda i wokgrönsakerna och låt dem bli varma.
Om såsen verkar tunn strö över snabbredningen och låt koka upp så att såsen tjocknar en aning.
- Smaka av med ev. mer kryddor, t.ex. chilipulver (stark) eller sambaOlek.
- Servera med bulgur eller ris och en god sallad.
Publicerat den
13 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar