- Serverar: 4 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
En kryddig gryta som även passar att göra med nötkött eller fläskkött istället för kyckling. Servera med ris och sallad.
Instruktioner
- Strimla kycklingen. Riv limeskalet och pressa saften ur halva.
- Hacka broccoli, sockerärtor och basilika i lagom bitar. Finhacka chilifrukten.
- Fräs currypastan i oljan. Tillsätt sedan kokosmjölken under omrörning, glöm inte att skaka burken innan du öppnar den.
- Tillsätt kycklingen och låt det sjuda upp. Rör om.
Lägg i broccoli, sockerärtor, limeblad, limeskal och saft, aubergine, fisksås, chili och det mesta av basilikan.
- Låt koka tills köttet är genomkokt, fem eller tio minuter beroende på hur stora strimlor du gjort. Lägg i resten av basilikan och smaka av med socker.
- Om du inte får tag på ärtaubergine så kan du använda vattenkastanjer istället.
Publicerat den
31 augusti 2011
Liknande recept
Skriv kommentar