Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Thaigryta à la Kristina

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En kryddig gryta som även passar att göra med nötkött eller fläskkött istället för kyckling. Servera med ris och sallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla kycklingen. Riv limeskalet och pressa saften ur halva.
  2. Hacka broccoli, sockerärtor och basilika i lagom bitar. Finhacka chilifrukten.
  3. Fräs currypastan i oljan. Tillsätt sedan kokosmjölken under omrörning, glöm inte att skaka burken innan du öppnar den.
  4. Tillsätt kycklingen och låt det sjuda upp. Rör om. Lägg i broccoli, sockerärtor, limeblad, limeskal och saft, aubergine, fisksås, chili och det mesta av basilikan.
  5. Låt koka tills köttet är genomkokt, fem eller tio minuter beroende på hur stora strimlor du gjort. Lägg i resten av basilikan och smaka av med socker.
  6. Om du inte får tag på ärtaubergine så kan du använda vattenkastanjer istället.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.