Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Thaigryta med kyckling,ananas och mynta

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Har inte hunnit att prova detta, men det låter så gott så snart blir det detta på matbordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Strimla kyckllingen.
  2. Ansa, skölj och strimla purjolöken.
  3. Bryn kycklingstrimlorna i rapsolja, tillsätt vitlök och röd curry och låt det fräsa med i några minuter.
  4. Låt ananasen rinna av men spar spadet.
  5. Tillsätt ananas, kokosmjölk, spadet, limeblad och hönsbuljong.
  6. Låt det koka sakta i 10-15 minuter.
  7. Tillsätt purjolök och sugarsnaps och låt det koka i 3-5 minuter.
  8. Strö över hackad mynta.
  9. Det går bra att andvända sockerärtor i stället för sugarsnaps om man vill.
  10. Servera med jasminris och isbergssallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.