Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Thaiköttbullar i kokosmjölk

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Gott, går snabbt att laga och mycket uppskattat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda färsen med ägget. Forma till köttbullar och rulla dem i vetemjöl.
  2. Hetta upp oljan. Bryn köttbullarna iväl runt om, ta några i taget. Låt dem rinna av på ett hushållspapper.
  3. Mal nötterna i en matberedare eller hacka dem.
  4. Hetta upp 2 msk olja och rör ner currypastan. Fräs den på svag värme någon minut. Tillsätt kokosmjölk och nötter, fisksås och socker. Sjud någon minut och smaka av. Ev behövs mer fisksås och socker.
  5. Lägg i köttbullarna och sjud ytterligare 5 - 6 minuter.
  6. Bjud jasminris till.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • mumsigt 28 november 2007

    Jag åt laxköttbullar häromdagen och det var det värsta jag ätit.Vet inte hur detta smakar ,men fisksås i kött bullesmeten gör mig orolig.. Men eftresom jag är nyfiken så måste jag testa.Det kan ju var gott.Spännande.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.