Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Thaikryddad gryta med kycklingfilé

 
Skriv ut

Den här grytan mår bara fint av att lagas dagen före och stå till sig över natten. Gott till är jasminris

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär citrongräset i mindre bitar, hacka tomaterna och skala och hacka vitlöksklyftorna, löken och ingefäran fint. Dela den spanska pepparn på längden, kärna ur och strimla den fint.
  2. Skär kycklingfiléerna i ca 2 cm breda skivor tvärs över. Bryn dem i olja och lyft över i en gryta. Bryn även lök och vitlök och lägg över. Tillsätt citrongräs, tomater, ingefära och spansk peppar. Rör ner socker, currypasta, kokosmjölk och tomatpuré. Häll på vattnet och krydda med salt och peppar.
  3. Koka upp och låt grytan sjuda på svag värme i 10 minuter. Servera med matlagningsyoghurt och jasminris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.