Thaikryddning ger de marinerade kycklingdelarna en pikant och härlig smak som passar perfekt till grillfesten.
Instruktioner
- Gnid in kycklingbröst- och lår med salt och citronpeppar. Stick små hål i köttet med en gaffel eller en köttsticka. Blanda resten av ingredienserna i en stor skål. Tillsätt kycklingen, vänd och gnid in den väl med marinaden. Täck över skålen med plastfolie och marinera i kylskåp i minst 3 timmar.
- Förbered utegrillen eller sätt ugnens grill på hög värme.
- Klä ett grillgaller eller en plåt med aluminiumfolie och smörj foliet med olja. Lägg på kycklingen och grilla 10 cm från värmen i 5 minuter på varje sida. Sätt ner grillen eller flytta kycklingen ytterligare 5 cm från värmen. Grilla kycklingbrösten ytterligare 15 minuter. Pensla kycklingen kontinuerligt med den överblivna marinaden tills den är färdig.
- Dela ev kycklingbrösten på mitten. Lägg upp all kyckling på ett stort serveringsfat.
Publicerat den
9 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar