Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Thaikyckling från grillen

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Thaikryddning ger de marinerade kycklingdelarna en pikant och härlig smak som passar perfekt till grillfesten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gnid in kycklingbröst- och lår med salt och citronpeppar. Stick små hål i köttet med en gaffel eller en köttsticka. Blanda resten av ingredienserna i en stor skål. Tillsätt kycklingen, vänd och gnid in den väl med marinaden. Täck över skålen med plastfolie och marinera i kylskåp i minst 3 timmar.
  2. Förbered utegrillen eller sätt ugnens grill på hög värme.
  3. Klä ett grillgaller eller en plåt med aluminiumfolie och smörj foliet med olja. Lägg på kycklingen och grilla 10 cm från värmen i 5 minuter på varje sida. Sätt ner grillen eller flytta kycklingen ytterligare 5 cm från värmen. Grilla kycklingbrösten ytterligare 15 minuter. Pensla kycklingen kontinuerligt med den överblivna marinaden tills den är färdig.
  4. Dela ev kycklingbrösten på mitten. Lägg upp all kyckling på ett stort serveringsfat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.