Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Thaikyckling gryta a lá123 Linnea

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Supergod, folk vill ha receptet efter att de blivit bjudna. Går till viss del att förbereda om man inte har så mycket tid när man ska bjuda. Som vanligt hinner man ju äta upp grytan innan man fått fram kameran - men det är en mycket vacker och färgglad rätt!! Bytte ur kycklingen mot kassler när det var det enda jag hade hemma - gott det med!! Men då tog jag bort salt och soja. Du kommer inte att bli besviken på receptet - det är kanon och med lagom hetta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn strimlad kyckling, eller kyckling i bitar, i oljan. Tillsätt soja och grön curry, samt salt och vitlök.
  2. Om man vill förbereda, är det hit som man kan göra det.
  3. Tillsätt kokosmjölk, sweet chili, limeskal, soja och red sedan av. Vill man ha tjockare sås tar man förstås mer redning. Det härliga med rätten är att det blir ganska mycket sås!
  4. Tillsätt strimlad paprika och strimlad salladslök mot slutet. Det kan ligga i en liten stund - med låt det inte bli för mjukt - då förlorar de sin krispighet och läckra färg.
  5. Vid servering klipper man basilikan över grytan. Antingen serverar man nötterna ovanpå, eller i en skål för sig. Gott till är jasminris.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • imeonnoemi 19 november 2010

    Jag bytte ut kycklingen mot qorn bitar och det blev hur gott som helst! tack för ett bra recept!!!

  • 123Linnea 19 november 2010

    Jag bruka byta ut kycklingen mot lite vad som helst. Just nu kör jag en snarlik variant med sej och mer utspätt + strimlade morötter eller andra strimlade grönsaker = thaifisksoppa. Superenkelt o gott!

  • bmos 13 mars 2011

    Mycket gott blev det när jag lagade till det här receptet häromdagen. Inte så starkt men med god "arom". Rekommenderas! :)

  • Heisjo 19 september 2011

    Jättegott!! Tänk då på styrkan i denna rätt. Jag använde mig av kokosmjölk light och fick tillsätta en hel burk extra för att få lagom sting i grytan, trots det var det alldeles för starkt för småtjejerna

  • 123Linnea 22 september 2011

    Ja, det är ju härligt att se att den är omtyckt grytan - även om en anser att den är för kryddsvag och en tycker att den är för kryddstark! :)

  • hillan66 15 december 2014

    God och fräsch gryta som jag absolut kommer att göra igen! Tack för receptet "Linnea" 👍

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.