Servera den här asiatiska kycklingrätten i en skål av krispig sallad - eller rulla ihop och ta en tugga.
212 kcal/portion
Instruktioner
- Skär försiktigt runt stammen på salladen och dra ut den. Lägg salladshuvudet i en skål med kallt vatten 10 minuter för att lätt kunna dela på bladen. Dela på bladen och ansa 8 av de finaste för att kunna använda till salladsskålar. Täck över och ställ in i kylen fram till användning.
- Finhacka vitlöken. Ta fram salladslöken. Skilj på de vita och gröna delarna av löken och skär den diagonalt i tunna skivor. Skala och finstrimla moroten. Kärna ur och finhacka chilin.
- Hetta upp oljan i en wok- eller stekpanna på medelvärme. Woka vitlök, ingefära, den vita delen av salladslöken, morot och chili ca 10 sekunder. Tillsätt kycklingfärsen och woka 4-5 minuter, något längre för skinkfärs, tills färsen är genomstekt och väl brynt. Smula färsen under tiden med en gaffel.
- Tillsätt soja och vatten. Woka tills nästan allt vatten kokat bort. Portionera upp köttfärsen i de 8 salladsbladen, garnera med korianderblad och den gröna delen av salladslöken och servera.
Publicerat den
9 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar