Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Thaikyckling i salladskupa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Servera den här asiatiska kycklingrätten i en skål av krispig sallad - eller rulla ihop och ta en tugga. 212 kcal/portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär försiktigt runt stammen på salladen och dra ut den. Lägg salladshuvudet i en skål med kallt vatten 10 minuter för att lätt kunna dela på bladen. Dela på bladen och ansa 8 av de finaste för att kunna använda till salladsskålar. Täck över och ställ in i kylen fram till användning.
  2. Finhacka vitlöken. Ta fram salladslöken. Skilj på de vita och gröna delarna av löken och skär den diagonalt i tunna skivor. Skala och finstrimla moroten. Kärna ur och finhacka chilin.
  3. Hetta upp oljan i en wok- eller stekpanna på medelvärme. Woka vitlök, ingefära, den vita delen av salladslöken, morot och chili ca 10 sekunder. Tillsätt kycklingfärsen och woka 4-5 minuter, något längre för skinkfärs, tills färsen är genomstekt och väl brynt. Smula färsen under tiden med en gaffel.
  4. Tillsätt soja och vatten. Woka tills nästan allt vatten kokat bort. Portionera upp köttfärsen i de 8 salladsbladen, garnera med korianderblad och den gröna delen av salladslöken och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.