Många ingredienser men väl värt att laga.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 125 grader. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. Lägg över köttet i en ugnsäker form och stek mitt i ugnen ca 30 min tills innertemperaturen är 68 grader. Låt vila ca 10 min.
- Såsen: Skala och hacka morot, lök och vitlök. Ansa och strimla citrongräset. Skölj, kärna ur och strimla pepparfrukten.
- Fräs grönsakerna i oljan. Tillsätt limeblad, currypasta och gurkmeja och fräs några minuter. Tillsätt vinet och låt koka ihop. Tillsätt buljong, grädde och kokosmjölk och låt sjuda ca 15 min.
- Sila såsen och smaka av med salt och limesaft.
- Skala rättika och morötter. Skär grönsakerna i mycket tunna skivor, gärna med mandolin. Skölj kärna ur och strimla pepparfrukten. Mungbönorna rinna av. Hacka koriandern.
- Lägg upp kycklingen på tallrikar och servera med ris, grönsaker och sås.
Publicerat den
7 juni 2011
Liknande recept
Skriv kommentar