Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Thailändsk fisksoppa

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 5 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En mycket god och matig soppa som äts ofta till frukost i Thailand.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Obs smaka av dessa mått, är mer en vägledning.
  2. Häll i olja i en stor kastrull/gryta och fräs vitlöken,ingefäran en liten stund, häll sedan i vattnet och fiskbuljongen med riset. Tillsätt nam pla, maggi och vitpeppar. Låt kocka/sjuda i ca 35 minuter och tillsätt fisken efter 15 minuter. Räkorna och purjon läggs i precis innan servering. Smaka av om det behövs mer nam pla innan du serverar, den är mycket salt men ger en underbar smak.
  3. När allt har små kokat i ca 3o minuter så kan du även kläcka några ägg i sopan och låta dessa få lite fasthet sen servera.Pressa i lime.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • monicadanell 15 mars 2009

    Hej anders helt klart en jätte god soppa tack för receptet

  • saxa 21 september 2012

    Helt okey soppa, inte våran smak dock..

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.