Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Thailändsk gryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det thailändska köket är rikt på väldoftande kryddor och starka såser. Här är det soja, HP-sauce, fish saue och kanel som ger spännande och överraskande smaktillskott i en läcker gryta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn matfettet i en stekpanna. Lägg i köttbitarna och låt dem få kraftigt brun färg runt om. Lägg över köttet i en stor gryta.
  2. Skala löken och hacka den grovt. Lägg löken i grytan och tillsätt vatten, soja, HP-sauce, salt, fish sauce och kanel.
  3. Låt köttet sjuda under lock ca 1 timma eller tills det är mört. Smaka av och krydda ev mer.
  4. Rör ut potatismjölet med lika mängd vatten. Häll redningen i grytan. Rör om och låt såsen sjuda några sekunder så att den tjocknar. Strö över strimlad purjolök och servera grytan rykande varm.
  5. Servera med kokt ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.