Underbara thailändska smaker utmärker den här lättlagade grytan med citrongräs, kokosmjölk och färska örtkryddor.
Instruktioner
- Strimla kycklingfiléerna. Lägg köttet i en skål, droppa över fisksåsen och rör om.
- Skala och hacka vitlöken. Skala och riv ingefäran. Ta bort de yttre bladen från citrongrässtjälken och hacka den nedre, mjuka delen fint. Släng resten. Hacka korianderbladen fint.
- Spola av bambuskotten i ett durkslag, låt dem rinna av och skär dem i skivor. Strimla paprikan. Det enklaste sättet att få raka strimlor är att först skära av båda ändbitarna och sedan strimla mittbiten.
- Hetta upp oljan i en wokpanna eller stor stekpanna. Lägg i vitlök, ingefära och citrongräs och fräs hastigt under omrörning. Tillsätt currypasta och koriander och rör om.
- Häll i kokosmjölk och hönsbuljong och låt allt koka upp. Tillsätt kyckling, bambuskott och paprika och hetta upp. Låt sjuda cirka fem minuter tills kycklingen är färdig.
- Lägg undan några basilikablad till garnering. Finhacka resten av bladen och blanda ner i pannan. Smaka av med grön currypasta och garnera med resten av basilikabladen. Servera med exempelvis kokt jasminris.
Publicerat den
5 januari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar