Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Thailändsk kycklinggryta med kokosmjölk och örter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Underbara thailändska smaker utmärker den här lättlagade grytan med citrongräs, kokosmjölk och färska örtkryddor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla kycklingfiléerna. Lägg köttet i en skål, droppa över fisksåsen och rör om.
  2. Skala och hacka vitlöken. Skala och riv ingefäran. Ta bort de yttre bladen från citrongrässtjälken och hacka den nedre, mjuka delen fint. Släng resten. Hacka korianderbladen fint.
  3. Spola av bambuskotten i ett durkslag, låt dem rinna av och skär dem i skivor. Strimla paprikan. Det enklaste sättet att få raka strimlor är att först skära av båda ändbitarna och sedan strimla mittbiten.
  4. Hetta upp oljan i en wokpanna eller stor stekpanna. Lägg i vitlök, ingefära och citrongräs och fräs hastigt under omrörning. Tillsätt currypasta och koriander och rör om.
  5. Häll i kokosmjölk och hönsbuljong och låt allt koka upp. Tillsätt kyckling, bambuskott och paprika och hetta upp. Låt sjuda cirka fem minuter tills kycklingen är färdig.
  6. Lägg undan några basilikablad till garnering. Finhacka resten av bladen och blanda ner i pannan. Smaka av med grön currypasta och garnera med resten av basilikabladen. Servera med exempelvis kokt jasminris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.