Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Thailändsk räkrätt

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Väldig god räkrätt och lätt att tillaga

Ingredienser

Instruktioner

Rensa och/eller tina räkorna. Häll av spadet på burktomaterna, låt rinna av och skär dem i bitar. Eller skålla, skala och hacka färska tomter. Ta bort kärnorna ur paprikorna och strimla eller hacka dem. Värm oljan i en gryta och tillsätt curry, krossade eller finhackade vitlöksklyftor, paprikapulver och ev kajenpeppar. Lägg i räorna, rör om och låt dem "ta åt sig" en stund av den kryddiga oljan. Fiska sedan upp räkorna igen och låt dem ligga på ett fat så länge. Lägg istället ner tomater och paprikahacket i kryddoljan och tillsätt dessutom chilisås och salt. Koka det hela under lock ca 10 min. Blanda i grädden och koka några minuter utan lock så att grönsaksröran blir tjock. Lägg tillbaka räkorna och låt dem bli varma i röran. Servera rätten genast med kokat osaltat ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.