Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Thailändsk sötsur chilifilé

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jag älskar det asiatiska köket och då i synnerhet det kinesiska och thailändska. Den här rätten är en av mina personliga favoriter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla paprika, lök, ananas och filé i tunna strimlor c:a 5-6 cm långa. Bäst är om köttet är lite halvfruset, då kan man strimla riktigt tunt. Krydda med salt och peppar. Blanda köttbitarna med ägget. Strö över potatismjölet och rör om ordentligt.
  2. Hetta upp oljan i en wok eller i en stekpanna och lägg i bitarna så att de steks var för sig. Stek filébitarna så att de blir jämnt ljusbruna och ta upp dem ur pannan. Stek snabbt paprika och lök och blanda ner ananas och kött.
  3. Tillsätt chilisåsen och sockret, rör om hastigt och servera med jasminris och en sval lageröl.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • sikaal 18 mars 2010

    Mycket gott! :-) Enklare att göra än jag trodde! Lena

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.