Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Thailändsk wok med sesamtofu

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

400 kalorier per portion. Tofu, som är en sojabönsost, innehåller mycket protein och B-vitamin. Har låg fetthalt och är en bra, mjölkfri kalciumkälla.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär tofun i 4 tjocka skivor. Rör samman sesamoljan och 1 msk teriyakisås och pensla tofuskivorna på båda sidor. Strö hälften av sesamfröna över ena sidan av tofuskivorna. Blanda resten av teriyaki såsen med vinäger och soja. Ställ åt sidan.
  3. Värm en stor wok eller stekpanna och pensla botten med jordnötsolja. Lägg ner tofuskivorna med sesamsidan neråt och stek i 2 minuter. Strö över resten av sesamfröna. Vänd och stek ytterligare 2 minuter tills ytan är knaprig. Ta upp tofun och håll den varm.
  4. Skiva moroten tunt och skär de vita på salladslöken i 5 cm långa strimlor, skär de gröna tunt och spar till garnering.
  5. Pensla pannan med lite mer jordnötsolja och lägg i sockerärter, morötter, böngroddar och lökstrimlor. Woka i 2-3 minuter tills allt är mjukt men fortfarande knaprigt. Tillsätt resten av teriyakiblandningen och woka i 1 minut till.
  6. Dela upp de heta nudlarna i portionsskålar, lägg i krassen, skeda över grönsakerna och toppa med tofun.
  7. Garnera med de finhackade salladslökarna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.