Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Thailändska laxburgare med sweetchili-slaw

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Vi har börjat köra Burger-Tuesday hemma hos mig, mycket uppskattat av alla husets medlemmar! Detta är det senaste tillskottet, makalöst goda och saftiga burgare med fantastisk thai-smak!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Laxburgare: Skär laxen i små kuber och mixa i matberedare tillsammans med ägget och grädden till en slät färs. Pressa i vitlöken. Finhacka paprikan, salladslöken, citrongräset och chili och rör ned i färsen tillsammans med rivet skal av 1/2 lime, currypaste, Worcestershire-sås, soja och olja. Krydda med svartpeppar och ev salt (efter smak). Forma tjocka biffar i stekpannan och stek i olja på medelvärme, ca 3-4 minuter på varje sida, gärna under lock för att behålla saftigheten i fisken. Obs, vänd dem endast 1(!) gång. Stick försiktigt i dem med gaffel för att se till att de är genomstekta. Sweetchili-slaw: Blanda vitkål, morot, creme fraiche, majonnäs, vinäger, sweetchili-sås och salt/peppar. Smaka av och tillsätt eventuellt mer av någon ingrediens, allt efter egen preferens.
  2. Servera burgarna med fullkornsbröd, ärtskott, sweetchili-slaw, tomat och lök!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.