Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Thailändskt stekt fläsk med grönsaker

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 10 minuter
Skriv ut

En mycket enkel Thailändsk rätt, men väldigt god. Har man redan förberett sidfläsket så är tiden ca 10 min annars måste sidfläsket ångkokas under 30 min.

Ingredienser

Instruktioner

Ångkoka sidfläsk Det man vill åt är att avfetta fläsket och samtidigt göra det mörare. Det går jätte bra att frysa efteråt. Förbered de grönsaker man vill använda. Blanda grönsakerna med ostronsås, sojasås (Inte kikoman den är för salt, gärna en asiatisk sort som inte är så svart) och lite vatten. Det ska bara se lite simmigt ut. Skär ner fläsket i tuggvänlig storlek. Stek fläsket i olja i en het panna tills fläsket blir lite knaprigt. Hacka vitlök och lägg i när fläsket börjar bli färdigt. När vitlöken börjar bli gyllengul så lägger man i grönsakerna. 30 sek senare är det färdigt. Ha på lite mald vitpeppar. Ät tillsammans med ris, gärna Jasminris, då det är den Thailändska sorten.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • stinget 15 december 2012

    Gjorde denna thairätt i går. Den smakade jättegott!! En klar fullpoängare. Tack för ett bra recept!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.