Det går lika bra att använda laxkotletter. Chili och lime ger en kryddig och syrlig smak till fisken.
Instruktioner
- Lägg fiskkotletterna i en stor form. Stöt vitlök, chili och 2 msk basilika med socker i en stor mortel till en grov röra. Tillsätt rivet skal och pressad saft från 1 lime samt kokosmjölk i röran.
- Häll blandningen över fisken, täck och ställ kallt i cirka 1 timme. Skär de kvarvarande två limefrukterna i klyftor.
- Ta fiskkotletterna ur marinaden och lägg kotletterna i ett oljat halster eller direkt på gallret. Grilla i 4 minuter på var sida och försök att inte flytta på dem. De kan lätt fastna i gallret om det inte är ordentligt oljat.
- Sila och koka upp marinaden, sjud sakta i 5 minuter och rör sedan ner innehållet från silen. Låt sjuda i ytterligare 1 minut.
- Tillsätt fisksås och resten av basilikan. Lyft över fiskkotletterna på ett fat, häll över såsen och servera med limeklyftor.
Publicerat den
11 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar