Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Thaimarinerad havsöring

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Det går lika bra att använda laxkotletter. Chili och lime ger en kryddig och syrlig smak till fisken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg fiskkotletterna i en stor form. Stöt vitlök, chili och 2 msk basilika med socker i en stor mortel till en grov röra. Tillsätt rivet skal och pressad saft från 1 lime samt kokosmjölk i röran.
  2. Häll blandningen över fisken, täck och ställ kallt i cirka 1 timme. Skär de kvarvarande två limefrukterna i klyftor.
  3. Ta fiskkotletterna ur marinaden och lägg kotletterna i ett oljat halster eller direkt på gallret. Grilla i 4 minuter på var sida och försök att inte flytta på dem. De kan lätt fastna i gallret om det inte är ordentligt oljat.
  4. Sila och koka upp marinaden, sjud sakta i 5 minuter och rör sedan ner innehållet från silen. Låt sjuda i ytterligare 1 minut.
  5. Tillsätt fisksås och resten av basilikan. Lyft över fiskkotletterna på ett fat, häll över såsen och servera med limeklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.