Krispigt, hett och gott- den här nudelsalladen är precis vad du vill ha i sommar.
Servera med pinnar och från ett stort generöst fat.
467 kalorier per portion
23 g fett
26 g protein
36 g kolhydrater
Instruktioner
- Tina räkorna om du använder frysta, skala och ställ dem i kyl fram till servering.
Koka glasnudlarna enligt anvising på förpackningen, lägg i sugarsnapsen när det återstår 1 minut av koktiden.
Häll av i durkslag och skölj i kallt vatten.
Snitta ev sugar snapsen på snedden.
- Skala och tärna gurkan. Skölj, kärna ur och strimla paprikan.
Ansa och strimla salladslöken fint. Halvera, kärna ur och tärna avokadon.
- Skölj och skiva chilin fint (den som ä känslig för hetta halverar och kärnar ur chilifrukten först.)
skölj och skiva rädisorna fint, lägg dem i iskallt vatten så de krispar sig.
- Ingefärsdressing:
Pressa limen. Blanda limejuicen med övriga ingredienser.
- Rosta sesamfrön i en torr het stekpanna. Blanda nudlar och sugar snapsen med hälften av dressingen.
Tillsätt gurka, paprika, lök, chili och rädisor.
- Varva nudelsalladen med spenat och räkor i en stor skål.
Toppa med korianderblad, sesamfrön och resten av dressingen.
Servera med limeklyftor.
Publicerat den
8 juli 2010
Liknande recept
Skriv kommentar