Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Thaisoppa med musslor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Njut av dessa havets läckerheter tillsammans med thailändska smaker som chili, lime, ingefära och kokosmjölk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tvätta musslorna noga, dra bort skägget och släng dem som inte stänger sig. Koka upp ½ dl vatten (det står faktiskt så i receptet) i en kastrull och lägg ner musslorna. Låt koka i 5 minuter under lock. Ta kastrullen från värmen och släng de musslor som inte öppnat sig. Spara musselspadet.
  2. Skala och hacka löken. Dela, därna ur och hacka chilifrukten. Skär svampe i kvartar och strimla ingefäran tunt.
  3. Hetta upp lite olja i en kastrull och fräs grönsakerna, ingefäran och svampen lätt i oljan.
  4. Tillsätt resten av ingredienserna och musselspadet. Salta och peppra. Låt koka i ca 15 minuter.
  5. Hacka koriandern. Plocka ev. musslorna ur skalet och lägg ner dem i soppan. Servera med korianderhacket och garnera med lite dill.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.