Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Thanksgiving äpple och cidermuffins

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Denna muffins är en perfekt höstdessert. Cideren gör degen speciellt lufttig, men om du vill ha en muffins utan alkohol, kan du använda äppeljuice istället.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 180 grader.
  2. Blanda mjöl, bakpulver, salt och kanel i en skål, och ställ åt sidan.
  3. Rör smör och socker ljust och poröst. Tillsätt äggen, ett åt gången. Rör om väl efter vart ägg. Tillsätt cider växelvis med de torra ingredienserna och rör degen slät. Vänd i de torkade äppelbitarna.
  4. Fyll muffinsplåtens fördjupningar eller muffinsformarna till ca 2/3 med deg, och grädda muffinsen i ca 25 minuter eller tills en tandsticka känns torr då du sticker i kakans mitt. Ta ut dem från ugnen och låt dem kallna.
  5. Äppelfyllning: Blanda alla ingredienserna i en tjockbottnad gryta och låt det koka sakta i 5-10 minuter, eller till äpplena är mjuka. Tag då grytan bort från spisen, och gör mos av äpplena med en gaffel. Låt mosen kallna, innan du fyller muffinsen.
  6. Skär ut en fördjupning i muffins mitt, och fyll fördjupningen med äppelfyllningen.
  7. Pudra lite kanel över muffinsen och pynta med äppelskivor och halva valnötskärnor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.