Denna muffins är en perfekt höstdessert. Cideren gör degen speciellt lufttig, men om du vill ha en muffins utan alkohol, kan du använda äppeljuice istället.
Instruktioner
- Värm ugnen till 180 grader.
- Blanda mjöl, bakpulver, salt och kanel i en skål, och ställ åt sidan.
- Rör smör och socker ljust och poröst. Tillsätt äggen, ett åt gången. Rör om väl efter vart ägg. Tillsätt cider växelvis med de torra ingredienserna och rör degen slät. Vänd i de torkade äppelbitarna.
- Fyll muffinsplåtens fördjupningar eller muffinsformarna till ca 2/3 med deg, och grädda muffinsen i ca 25 minuter eller tills en tandsticka känns torr då du sticker i kakans mitt. Ta ut dem från ugnen och låt dem kallna.
- Äppelfyllning:
Blanda alla ingredienserna i en tjockbottnad gryta och låt det koka sakta i 5-10 minuter, eller till äpplena är mjuka. Tag då grytan bort från spisen, och gör mos av äpplena med en gaffel. Låt mosen kallna, innan du fyller muffinsen.
- Skär ut en fördjupning i muffins mitt, och fyll fördjupningen med äppelfyllningen.
- Pudra lite kanel över muffinsen och pynta med äppelskivor och halva valnötskärnor.
Publicerat den
14 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar