En dessert som gör lycka på alla kalas – för alla som har barnasinnet i behåll.
Pavlova är en mycket populär dessert i Australien men kommer ursprungligen från Ryssland!
Instruktioner
- Maräng:
Vispa den till hårt skum, börja först lite försiktigt för att stegvis öka hastigheten. Tillsätt sockret, lite i taget.
- Vispa 15–20 minuter. Vänd varsamt ner maizena, bakpulver och vaniljsocker. Blanda till sist ner vinägern.
- Klicka ut marängmassan till en tallriks storlek och sätt in i ugn, 135°.
- Ändra ugnsvärmen efter 30 minuter till 100° och baka marängen i ytterligare 1 ½ timme. Ta ut och låt svalna på galler.
- Sockerlag:
Koka en sockerlag av vatten och socker.
Sjud utan lock 15 minuter.
- Gröp ut innehållet ur passionsfrukterna och lägg det i sockerlagen. Koka i ytterligare 15 minuter. Låt lagen svalna.
- Fyllning:
Vispa grädden. Skiva jordgubbarna och bananerna.
- Lägg i sockerlagen. Skär ananasringarna i bitar.
Dela och kärna ur vindruvorna. Lägg även dessa i lagen. Dela marängen i en topp och botten. Den ska vara seg inuti. Den går lätt sönder, men det gör ingenting.
- Varva maräng, grädde och fruktlag. Servera genast.
Publicerat den
15 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar