Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

The great pavlova

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

En dessert som gör lycka på alla kalas – för alla som har barnasinnet i behåll. Pavlova är en mycket populär dessert i Australien men kommer ursprungligen från Ryssland!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Maräng: Vispa den till hårt skum, börja först lite försiktigt för att stegvis öka hastigheten. Tillsätt sockret, lite i taget.
  2. Vispa 15–20 minuter. Vänd varsamt ner maizena, bakpulver och vaniljsocker. Blanda till sist ner vinägern.
  3. Klicka ut marängmassan till en tallriks storlek och sätt in i ugn, 135°.
  4. Ändra ugnsvärmen efter 30 minuter till 100° och baka marängen i ytterligare 1 ½ timme. Ta ut och låt svalna på galler.
  5. Sockerlag: Koka en sockerlag av vatten och socker. Sjud utan lock 15 minuter.
  6. Gröp ut innehållet ur passionsfrukterna och lägg det i sockerlagen. Koka i ytterligare 15 minuter. Låt lagen svalna.
  7. Fyllning: Vispa grädden. Skiva jordgubbarna och bananerna.
  8. Lägg i sockerlagen. Skär ananasringarna i bitar. Dela och kärna ur vindruvorna. Lägg även dessa i lagen. Dela marängen i en topp och botten. Den ska vara seg inuti. Den går lätt sönder, men det gör ingenting.
  9. Varva maräng, grädde och fruktlag. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.