- Serverar: 8 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Det bästa grund-receptet på kladdkaka !
Gör den super-duper enkel eller
Pimpa den så hårt att till och med en amerikanare blir rädd !
Go on....
I dare you....
Pimp It Hard !!
;o)
Instruktioner
- Bröa en springform eller pajform med valfria "smulor"
- Smält smöret
(med eventuella "pimp-kryddor")
- Vispa socker och ägg, vitt och pösigt
- Blanda alla torra ingredienser
Rör ner alla torra ingredienser i äggsmeten
(med eventuell "pimp-fyllning")
- Rör i det smälta smöret
- Häll i smeten i formen
Grädda i mitten av ugnen 175 grader i ca 20 min
- Låt svalna och stelna, gärna i kyl eller frys
(toppa med eventuell "pimp-topping")
- Klart att servera !!
Tips :
När kall och stelnad, frys in hel eller i bitar !
Perfekt när oväntat besök dyker upp !
Tips 2 :
Den är faktiskt riktigt god halv-fryst !
Som en fudge-glass.....typ !
Publicerat den
14 juni 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
mums
Va Kul att du Gillar den ! ;o) Hoppas Du vågade Pimpa den Ordentligt !
Väldigt god kladdkaka:) Jag är inte van att pimpa bakelser så mycket men jag bröade formen med kokos och lämnade ett jämnt lager på botten . Slurp sa det på Lördagskvällen..Det bästa av allt att det går fort och utan kladd (händerna) Nästa gång ska jag väcka Pimpen i mig och lägga till något annat. Då blir det att vräka på mörk choklad på och runt om kakan.
Va Roligt att du gillar den! Och till Nästa gång Måste du Våga = Go Crazy & Release Your Inner Pimp lixom ;o) Trevlig Helg!
I dared!!!!!!!! Pimpade kakan med stora chokladbitar och Chilli/Cayennepeppar. "Bröade" formen med oboy dark och hade vispad creme fraiche med vanilj (från vaniljstång) och lite florsocker choklad. MUMSIGT!!!
Let's All Release Our Inner Pimp! Good Job "Tingeling" *High Five* ;o) Ditt Pimp'ande både Ser & Låter Super Yum-O ! Nu blev Jag allt lite Munchies sugen... Ska fasiken ta & göra en "The Pimp'able Fudge Cake" Nu på en gång!! & den ska Pimpa's Ordentligt... Get Ready Kitchen cus Here I Come !! XOXO / Munchies
hej, tack för ett toppenrecept. Jag har gjort den här kladdkakan flera gånger, med toblerone, 70%-ig choklad och med non stop. I dag hade jag fått en sån önskan på min sons 10 års kalas med toblerone. Jag tyckte den var helt supergod med 70%-ig choklad. Fem stjärnor från oss /Jessica
Gjorde den förresten på glutenfrittmjöl+pofiber! KANON! :-)
Mmm, känner hur mina lår suger åt sig fettet och kolhydraterna, men vem bryr sig!? Den var ju hur god som helst! Gjorde en slags ''nötkladdkaka'' och hade i jordnötssmör, finriven mandel, hackade hasselnötter och hackad daim i smeten. Sedan kokade jag ihop en chokladfudgetryffelgrej av mörk choklad, vispgrädde, smör, vaniljpulver och lite sirap. Serverade med turkisk yoghurt smaksatt med litelitelite kanel. Så många smaker att det nästan var lite rörigt att hålla reda på alla i munnen, men det var bara gott! MMM SOCKER OCH FETT. <3
Jag körde i grovhackad mandel och vanlig vispad grädde till det, härliga smaker ihop. Jag är lite tråkig, men enket är godast=)
Har själv ett super bra kladdkakerecept men man ska alltid vara öppen för nya. Ska helt klart testa det här sättet att göra kladdkaka med. Återkommer när vi har provat. MVH Buspippi