Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Theas vinbärsgelé

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

På hemkunskapen skulle man använda sig av bär som man plockat själv , jag valde att göra en gelé på röda vinbär. Den kanske inte håller lika länge som gelén man köper i affären, men ack så mycket godare den blev!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vattnet i en stor gryta och häll i bären. Låt bären koka under lock i ca 10 min, medan du mosar dem lite då och då.
  2. Sila och låt bärmassan självrinna i 15 min. Pressa inte bären, då blir gelén grumlig. Diska under tiden grytan ren.
  3. Mät upp saften du fått och häll tillbaka den i den grytan. Vispa ner melatin efter mängden saft du fått. Tillsätt socker lite i taget. Koka samman gelen under 1 minut. Vispa eventuellt ner lite askorbinsyra för att gelén ska hålla längre.
  4. Ta bort grytan från plattan och skumma av gelésaften. Häll upp gelén i glasburkar. Låt den svalna, förslut och förvara den sedan i kylskåp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.