- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Kan varieras helt efter eget tycke och smak men grunden är alltid köttfärs, potatismos och riven ost.
Här kommer receptet jag gjorde sist med variationer nedanför och där ni gärna kan fylla på variationer själva :)
Instruktioner
- Gör potatismoset och lägg i botten på en smord ugnssäker form.
- Stek köttfärsen och blanda ned kryddor, salt, fond och soja. Rör ned crème fraichen.
- Bred köttfärsröran ovanpå moset och strö över riven ost.
- Gratinera i ugn 225 grader ca 10 minuter.
- Servera med blandad sallad, kokt broccoli och/eller gröna ärtor eller annan grönsak du gillar ;)
- Variation:
* för mer viltsmak-ha krossade enbär i köttfärsen
* använd tacoköttfärs och rör ned t ex tomat, paprika och majs i färsen, bred då créme fraichen ovanpå istället för att blanda in den i köttfärsen och avsluta med riven ost.
* gör en köttfärsröra med svamp, krossade tomater och rivna morötter och uteslut créme fraiche.
* Skiva tomat och lägg på köttfärsen innan osten strös över
* lägg ananasringar på köttfärsen innan osten strös över
* Ha i lök och/eller vitlök i färsröran.
* Gör köttfärsröran med lite vetemjöl och mjölk eller grädde
Publicerat den
8 juni 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mums! Gott o lättlagat! Gjorde den med tomatskivor..