Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tia-provensalsk grönsakslåda

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

I det sydfranska köket finns många härliga versioner av den goda grönsakslådan. Den passar som ensamrätt med en grönsallad till eller till det mesta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skiva squasen och skär dem mitt itu som halvmånar. Förväll squasen i lättsaltat vatten i 2-3 minuter. Ta upp dem och låt dem rinna av. Hacka lök och vitlök samt skär paprikan i små tärningar. Fräs lök, vitlök och paprika i olivolja några minuter utan att de tar färg.
  2. Tillsätt tomater och örtkryddan ,och koka såsen utan lock tills vätskan kokat in och tomatsåsen är tjock ,cirka 10 minuter. Rör om då och då. Smaka av med salt och peppar och låt såsen svalna.
  3. Vispa upp äggen och blanda i senap ost och färska örter. Blanda ner tomatröran i äggvispet, vänd sist ner squashen.
  4. Häll smeten i en smord ungsfast form. Grädda i mitten av ugnen tills äggsmeten har stannat och lådan fått en fin färg, ca 1 timme.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.