- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
I det sydfranska köket finns många härliga versioner av den goda grönsakslådan. Den passar som ensamrätt med en grönsallad till eller till det mesta.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Skiva squasen och skär dem mitt itu som halvmånar.
Förväll squasen i lättsaltat vatten i 2-3 minuter. Ta upp dem och låt dem rinna av.
Hacka lök och vitlök samt skär paprikan i små tärningar.
Fräs lök, vitlök och paprika i olivolja några minuter utan att de tar färg.
- Tillsätt tomater och örtkryddan ,och koka såsen utan lock tills vätskan kokat in och tomatsåsen är tjock ,cirka 10 minuter. Rör om då och då. Smaka av med salt och peppar och låt såsen svalna.
- Vispa upp äggen och blanda i senap ost och färska örter. Blanda ner tomatröran i äggvispet, vänd sist ner squashen.
- Häll smeten i en smord ungsfast form. Grädda i mitten av ugnen tills äggsmeten har stannat och lådan fått en fin färg, ca 1 timme.
Publicerat den
21 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar