Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tick-Tagg svampfärslimpa

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Vegetariskt alternativ till köttfärslimpa. Använd förvälld svamp, exempelvis fårticka och taggsvamp. Vill man ha kryddigare färs tillsätts någon kryddsvamp t.ex peppar riska. Servera med brun gräddsås vinbärsgele och potatis. Har ändrat ordningen i ingredienslistan

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda havregryn ströbröd och vispgrädde Låt svälla minst 30 min
  2. Mal eller mixa fint svamp gul lök och potatis
  3. Blanda ner mixet salt potatismjöl och ägg i grynblandningen gärna med degkrokar. Låt blandningen vila c:a 15 min
  4. Smörj en avlång brödform och fyll på smeten
  5. Grädda i 175 grader på nedre falsen i ca 60 - 70 min

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.