Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tigerkaka med apelsin

 
Skriv ut

Enkel tigerkaka med apelsinsmak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200º.
  2. Rör smör och socker poröst. Dela äggen i gulor och vitor, och rör ner gulorna i smeten tillsammans med grädden.
  3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker, och rör ner i smeten. Vispa äggvitorna till hårt skum. Rör ner hälften av dem i den ganska hårda smeten. Vänd sedan ner resten av vitorna.
  4. Blanda 1/3 av smeten med kakao och resten med apelsinmarmelad. Klicka hälften av den ljusa smeten i en smord och bröad form, 1 1/2 l.
  5. Lägg på den mörka smeten och avsluta med resten av den ljusa. Dra med en gaffel genom smeten och grädda i 1 timme.
  6. Tips! Låt kakan vila 10 minuter i formen innan den stjälps upp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.