Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tigerkaka med choklad och citron

 
  • Serverar: 12-14 portioner
Skriv ut

Klassisk tigerkaka som får en fräsch smak av citron.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda bakpulver och vetemjöl och rör ner det i äggsmeten. Smält smöret och blanda det med mjölken. Häll det i äggsmeten och vispa ihop allt till en jämn smet.
  3. Häll hälften av smeten i en annan bunke. Rör ner vaniljsocker och citronskal i den ena och kakao i den andra. Häll den ljusa smeten i en smord och bröad limpform, ca 1 ½ liter. Ringla över chokladsmeten och rör om lite försiktigt med en gaffel.
  4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 40-45 minuter. Låt den svalna i formen. Ringla smält choklad över kakan när kakan svalnat och låt den stelna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.