En saftig tigerkaka som toppas med philadelphiaost, crème fraiche och pistagenötter.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175º.
- Smörj och bröa en avlång kakform.
Blanda ihop mjöl och bakpulver.
Smält smöret och häll i mjölk.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt den heta smör- och mjölkblandningen.
Vänd ner mjölet och blanda till en jämn smet.
- Häll 2/3 av smeten i formen.
Rör ut kakaopulvret i lite vatten och blanda ner i den resterande smeten.
- Ringla ner den i den ljusa smeten och rör försiktigt med en sked.
- Grädda kakan i ugnens nedre del ca 35 minuter.
Låt kakan svalna.
- Blanda ost, crème fraiche och florsocker.
Bred toppingen på kakan.
- Hacka pistagenötterna fint i matberedaren och strö över.
Publicerat den
15 december 2010
Liknande recept
Skriv kommentar