Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tigerkaka med krämig topping

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

En saftig tigerkaka som toppas med philadelphiaost, crème fraiche och pistagenötter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175º.
  2. Smörj och bröa en avlång kakform. Blanda ihop mjöl och bakpulver. Smält smöret och häll i mjölk. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt den heta smör- och mjölkblandningen. Vänd ner mjölet och blanda till en jämn smet.
  3. Häll 2/3 av smeten i formen. Rör ut kakaopulvret i lite vatten och blanda ner i den resterande smeten.
  4. Ringla ner den i den ljusa smeten och rör försiktigt med en sked.
  5. Grädda kakan i ugnens nedre del ca 35 minuter. Låt kakan svalna.
  6. Blanda ost, crème fraiche och florsocker. Bred toppingen på kakan.
  7. Hacka pistagenötterna fint i matberedaren och strö över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.