Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tigerkaka med päronkonjak

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En tigerkaka med det lilla extra - päronkonjak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och bröa en rund form som rymmer 2 liter. Rör socker och smör pösigt och tillsätt äggulorna, en i sänder.
  2. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner blandningen i smeten växelvis med gräddfilen. Tillsätt de hårt vispade äggvitorna.
  3. Smaksätt 2/3 av smeten med vaniljsocker och päronkonjak. Smaksätt 1/3 med kakao.
  4. Varva med hjälp av en sked ner de två smeterna i formen. Se till att det understa och översta lagret är ljust.
  5. Rör med skedskaftet i smeten för att göra den strimmig. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 50 minuter. Stjälp upp kakan när den har svalnat något.
  6. Ugn: 175 grader

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • monci 18 juli 2011

    Tack för ditt recept. Kakan var mycket god. Gör den flera gånger

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.