- Serverar: 10 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En tigerkaka med det lilla extra - päronkonjak.
Instruktioner
- Smörj och bröa en rund form som rymmer 2 liter.
Rör socker och smör pösigt och tillsätt äggulorna, en i sänder.
- Blanda mjöl och bakpulver och rör ner blandningen i smeten växelvis med gräddfilen. Tillsätt de hårt vispade äggvitorna.
- Smaksätt 2/3 av smeten med vaniljsocker och päronkonjak. Smaksätt 1/3 med kakao.
- Varva med hjälp av en sked ner de två smeterna i formen. Se till att det understa och översta lagret är ljust.
- Rör med skedskaftet i smeten för att göra den strimmig. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 50 minuter. Stjälp upp kakan när den har svalnat något.
- Ugn: 175 grader
Publicerat den
8 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Tack för ditt recept. Kakan var mycket god. Gör den flera gånger