Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tigerkaka på annat vis

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Randig ska ju en tigerkaka vara, men i stället för den vanliga chokladsmeten har vi här en läcker kanel och kaffekryddad nötfyllning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i sänder och sedan mjölet blandat med bakpulvret växelvis med mjölken ( grädden ).
  2. Fyllning: Finhacka nötterna och blanda med farin, mjöl, kanel, kaffe och smält smör. Klicka ut hälften av kaksmeten i en väl smord form, bröad form rymd ca 1½ liter. Strö över hälften av fyllningen, så resten av kaksmeten och sist fyllningen. Rör försigtigt med en gaffel genom lagren så att kakan blir marmorerad.
  3. Grädda kakan i 175 grader i 50 60 minuter

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • annis70 23 mars 2011

    En riktigt god och saftig kaka :=)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.