Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tigerräkor i tamarindsås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Ett jättegott recept där man tyvärr använder tigerräkor, men det går ju att använda vanliga räkor istället om man vill tänka på miljön :-)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg tamarinden i en skål och häll över 1 dl kokhett vatten, rör om så att tamarinden helt löses upp, låt stå 10 min. Under tiden hettar du upp olja i en panna och rostar chilin. Lägg de sedan på hushållspapper. Tillsätt mer olja och fräs scharlottenlöken och vitlök gyllenbruna. Lägg de också på hushållspapper.
  2. Sila tamarinden noggrant. Ta ca 3 msk av den silade vätskan och tillsätt i pannan tillsammans med socker, buljong, fisksås och den rostade chilin, koka upp.
  3. Tillsätt räkorna och låt sjuda ca 2 min. Blanda i vitlök och scharlottenlök och rör om. Servera genast med strimlad salladslök och koriander och ev kokt ris.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Anastaziach 5 januari 2012

    Man ska INTE köpa tigerräkor!!!! dom förstör enormt stora delar av mangroveträsk å lämnar dessutom folk hemlösa!! Stor reklam om de på tvn nu. Största miljö boven i våran tid!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.