- Serverar: 2 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Ett jättegott recept där man tyvärr använder tigerräkor, men det går ju att använda vanliga räkor istället om man vill tänka på miljön :-)
Instruktioner
- Lägg tamarinden i en skål och häll över 1 dl kokhett vatten, rör om så att tamarinden helt löses upp, låt stå 10 min. Under tiden hettar du upp olja i en panna och rostar chilin. Lägg de sedan på hushållspapper. Tillsätt mer olja och fräs scharlottenlöken och vitlök gyllenbruna. Lägg de också på hushållspapper.
- Sila tamarinden noggrant. Ta ca 3 msk av den silade vätskan och tillsätt i pannan tillsammans med socker, buljong, fisksås och den rostade chilin, koka upp.
- Tillsätt räkorna och låt sjuda ca 2 min. Blanda i vitlök och scharlottenlök och rör om. Servera genast med strimlad salladslök och koriander och ev kokt ris.
Publicerat den
4 januari 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Man ska INTE köpa tigerräkor!!!! dom förstör enormt stora delar av mangroveträsk å lämnar dessutom folk hemlösa!! Stor reklam om de på tvn nu. Största miljö boven i våran tid!