Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tigrerade kakor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 15 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Ofantligt goda har även tredubblat satsen och då fått till en fullstor långpanna , men det är lite byltigt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form (20*25 cm) Smält smöret och låt svalna. Blanda de torra ing. för sig. Vispa ägget poröst. Blanda ner smöret i de torra ing. och tillsätt ägget sist. Rör smeten slät. Bred ut i formen och ställ in på nedersta falsen i ugnen i 10 min.
  2. Gör fyllningen. Smält den vita chokladen. Rör samman ägg och ost till en slät kräm. Tillsätt vetemjölet, kaffegrädden och sist den sälta chokladen. Rör smeten slät. Smält den ljusa chokladen.
  3. Tag ut kakan efter 10 min. Bred krämen ovanpå och ringla därefter över den ljusa chokladen. Dra en sticka genom fyllningen och chokladen så det blir tigrerat. Ställ in kakan i ugnen igen i ca 30 min. Skär upp i rutor när den kallnat.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Bodil56 1 november 2008

    Den här kakan låter farligt god! Måste prova på jobb!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.