- Serverar: 4 portioner
- Tid: 35 minuter
Skriv ut
En ny maträtt med en utländsk fisksort.
Snabbt och enkelt.
Och gott.
Det går även att göra den här maträtten på djupfryst torsk.
Instruktioner
- Värm ugnen till 250°.
- Tina fisken, skölj den i kallt vatten och låt den rinna av.
- Smörj en ugnsfast form med hälften av matfettet.
- Skär fiskfiléerna i två bitar och lägg ut dem i formen, lägg dem lite omlott på varandra, ringla över resten av smöret.
- Salta försiktigt och peppra med pepparkvarnen.
- Sätt in fisken i ugnen och stek den ca 10 minuter.
- Blanda under tiden grädde, mjölk, dill och kaviar i en kastrull och värm under omrörning, låt det inte börja koka.
- Skiva tomaterna.
- Ta ut fiskfatet ur ugnen och lägg på tomaterna, vrid ett par varv med pepparkvarnen över tomaterna, sätt in i ugnen ca 5 minuter.
- När tomaterna börjar att bli glansiga häller man över kaviar/dillgrädden, sänket temperaturen i ugnen till 175° och låter allt få ett uppkok, rör om lätt i såsen ett par gånger, när den börjar tjockna är också fisken färdig, det tar ca 10 minuter.
- Servera med kokt potatis och en sallad.
Publicerat den
19 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar