Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tilapia saffransgryta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Du kan använda färska eller frysta filéer (eller annan vit fast fisk), detsamma med räkorna. Serveras godast till vitt ris och gott brytbröd (att suga upp såsen med). Kan ätas som soppa med bara bröd i djup tallrik. Jag ångade även lila blomkål (så vackert) och broccoli till, när jag svängde ihop det här. Gott även en varm sommar dag med tex Italienskt Prosecco vin, lätt bubbligt vitt vin med låg alkohalt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka löken och paprikan mycket fint och fräs den på låg värme så den inte bränner.
  2. Förbered din fisk, genom att skära i munsbitar, och häll upp räkorna i en skål, så de börjar tina.
  3. Rör i vinet och låt sjuda upp, sedan addera den koncentrerade buljongen och låt puttra några minuter. Häll på vatten och ge det nån minut eller två innan du stjälper i cremé fraichen. Puttra på och addera sen grädden. Häll på saffran och rör om ordentligt.
  4. När all detta har värmt upp och sjudit nån minut kan du lägga i fisken (helst färsk eller helt tinad). Två minuter senare lägg i räkorna (halvtinade går bra, de värmer på så fort). Småputtra i några minuter, smaka av med salt (väldigt lite pga buljongen) och vitpeppar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • svengelsk 29 januari 2010

    Lättlagad och mycket god.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.