Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tilapiagratäng med skaldjur och champinjoner.

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

Ytterligare en utlänning från frysen har blivit till en underbar gratäng.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala räkorna, spara skalen. Skala och skiva moroten. Skala och skär löken i klyftor. Skala ingefäran och dela den mitt itu.
  2. Häll olja i en platå eller traktörpanna. Lägg i räkskalen och låt dem fräsa 3-4 minuter. Låt lök, ingefära och morötter fräsa med en stund. Häll i vin, vatten och lägg i buljongtärningen. Låt allt sjuda 20 minuter. Sila buljongen.
  3. Smält smöret i samma platå som användes till buljongkoket. Tillsätt mjölet och fräs av det en stund. Späd med buljong och häll i grädden, rör om noga så att det inte bränner vid. Smaka av med citronsaft, salt och peppar samt tabasco. Låt såsen puttra 15 minuter.
  4. Ansa och skiva champinjonerna, smält smör i en stekpanna, stek svampen tills den börjar att få lite färg, lägg i tigerräkorna och låt dem steka med 3-4 minuter. Dra stekpannan från värmen och häll upp garnityret på ett fat.
  5. Salta och peppra fisken, stek den hastigt i olivolja, dra åt sidan.
  6. Skala och skär potatisen i bitar. Dela broccolin i mindre klasar och skär bort det grövsta av stjälkarna. Koka potatisen och broccolin i lätt saltat vatten i samma gryta.
  7. Häll av vattnet och vispa ihop till ett mos tillsammans med olivolja, salt, peppar och muskot, vispa ner äggulan och låt moset svalna.
  8. Lägg moset i en spritspåse och spritsa ut runt kanterna på ett stort gratängfat.
  9. Häll lite sås i botten av fatet och lägg den stekta fisken ovanpå. Fördela champinjon och tigerräkorna på fisken lägg de skalade räkorna överst. Häll sås över fisk och garnityr samt strö över osten, gratinera i 250 grader varm ugn ca 5-7 minuter, eller tills det har fått en vackert brun färg.
  10. Servera med en grönsallad och eventuellt citronklyftor.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Marksten 14 mars 2009

    Fantastiskt god fiskgratäng. Lite krånglig att göra men...värd mödan och tiden. Inget man står med hungrig nyss hemkommen från jobbet utan ta god tid på dig när du gör den här. Och sedan njut. Jag åt till jag var proppmätt sedan satt jag och funderade om jag skulle ta lite till och det gjorde jag. Jag gillade verkligen fisksmaken av tilapian och sedan dessa goda tigerräkor i den goda såsen. De la sig som bomull i magen. Full poäng Jan Gunnar.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.