- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
En sagolikt smakfull och krämig soppa. Kronärtskockssoppan passar perfekt att bjuda på kyliga dagar, varför inte hälla den på termos och ta med på utflykten?
Instruktioner
- Skala, dela och finhacka lök och vitlök. Skala och skär potatisen i mindre bitar.
Häll av kronärtskockorna och skär dem i mindre bitar. Hacka hasselnötterna.
Fräs den gula löken i smör i en kastrull ca 5 minuter, utan att den tar färg.
Tillsätt vitlök, timjan och kronärtskocksbitarna.
Låt fräsa ytterligare 1 minut.
Lägg i potatisen.
Häll på vattnet och smula ner buljongtärningen.
Koka upp och låt småkoka under lock ca 15 minuter, eller tills potatisen är mjuk.
Tillsätt grädden koka ytterligare ca 3 minuter.
Mixa soppan slät med en stavmixer.
Krydda med salt och peppar.
- Till servering:
Häll upp soppan i djupa skålar.
Strö över hasselnötterna och garnera gärna med ett par timjankvistar.
Bjud på soppan med ett gott bröd.
Publicerat den
20 oktober 2015
Liknande recept
Skriv kommentar