Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Timjankryddad korv med kål

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Korv är en tacksam råvara som alltid kan varieras. Här fyller du några vanliga frukostkorvar med en läcker röra gjord på bl.a. tomat, lök och timjan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa och strimla vitkålen. Lägg den i en kastrull med lite lättsaltat vatten. Låt kålen koka mjuk på svag värme under lock ca 10-20 minuter. Känn efter med en provsticka om kålen är mjuk.
  2. Torka korvarna och skär en lång skåra i dem. Lägg korvarna på ett ugnssäkert fat.
  3. Skala och finhacka löken. Blanda mjölk, grädde, tomatpuré och kryddor.
  4. Fyll korvarna med den hackade löken och häll tomatblandningen över.
  5. Stek korvarna i 225 grader tills de fått fin färg och är genomstekta.
  6. Ta upp kålen och låt den rinna av. Servera den till korvarna tillsammans med kokt potatis eller ris. Rårivna morötter passar också fint till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.