Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tinas bästa köttfärssås alternativt vegetarisk

(22 kommentarer)  
  • Serverar: 5-6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Jag tröttnade på att laga den vanliga köttfärssåsen som jag aldrig fick till bra, så jag har provat fram min egen variant. Alla som smakat den, tycker att den är jättegod. Den går lika bra att göra vegetarisk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Jag börjar med att tillägga: Om det är någon krydda du ej gillar så minska den, eller uteslut den.
  2. Blanda alla ingredienser på listan från krossade tomater till och med strösocker i en gryta.
  3. Stek köttfärs. Stek lök. Blanda i köttfärs och lök i grytan med tomatsåsen. Låt puttra på spisen ca 10 minuter. Smaka av och tillsätt salt och peppar efter smak. Red av med maizena för att få den fylligare.

Liknande recept

Kommentarer (22)

  • Penne 5 juli 2008

    Min kille, som är helt oduglig i köket har just lyckats laga den godaste köttfärssåsen jag har ätit på länge. Tack för det!

  • kattgnag 28 augusti 2009

    Hej och tack för en god köttfärssås! Prövade den idag - dottern fick laga ihop den medan jag var på jobbet och det var lätt som en plätt, tyckte hon, vilket uppskattas till 100%. Personliga krav ang mat en jobbig vardag: det skall vara hemmalagat, det skall gå snabbt, det skall vara enkelt och det skall smaka gott. (Det är mina 4 prioriteringar när det gäller vardagsmat!) Denna rätt kammade hem alla fyra poäng till 100% Tack!!!

  • Lunchdax 11 december 2009

    Äsch, varför försvinner alltid mina kommentarer? ah, får skriva det igen :) Hur som helst: Jättegott! Jag ändrade lite i receptet, och hade ingen timjan hemma och det blev bra. Dock blev det lite väl starkt (tror att det var basilikan, eller vitlöken som vi råkade ha i för mycket av). Jag tog också bara väldigt väldigt lite av grillkryddan eftersom vi har några med migrän i familjen. Grillkrydda är ju en känd sådan utlösare. Vi tyckte allihop att det var väldigt gott, förutom kanske mamma som inte är så förtjust i soya och såna kryddor. Tack för receptet!

  • Clis 24 februari 2011

    Det här är utan tvekan den godaste kättfärssåsen jag nånsin ätit! Det kommer att bli ständigt återkommande på vårt bord! :) Supertack! 5:a helt klart!

  • Tiraa 11 mars 2011

    Gjorde denna köttfärssås idag. Den var verkligen jättegod! Men gjorde den utan timjan. En klar 5:a!

  • anjas1 19 mars 2011

    Blanda i 2 finhackade morötter och lite sambal oelek (c:a 2 -3 krm) också så blir det lite sting i den också.

  • ErikaL82 27 mars 2011

    Jag använde mig av ditt recept idag i ville bara säga att det var jätte gott :) Kommer absolut att göras igen.

  • miniinatta 24 juli 2011

    Godaste köttfärssås jag någonsin ätit !

  • Maedsen 1 november 2011

    En väldigt god köttfärssås som jag har gjort flera ggr som är lätt att göra också

  • jojwinbo 17 januari 2012

    Jag har provat en vegetarisk variant av denna sås med 4 rivna morötter och 1 dl röda linser istället för 500 gram färs. quorn innehåller ägg och jag ville göra den äggfri och vegetarisk. Det blev jättegott det också!

  • GabriellaOrtega 22 januari 2012

    Enkel och god köttfärssås! Jag kryddade med de kryddor jag hade hemma (svartpeppar, vitpeppar, cayennepeppar, paprikapulver, vitlökspulver ist för färsk vitlök, och spiskummin). Hade inte heller varken timjan eller oregano så det fick bli fryst basilika och lagerblad istället. Det blev jätte gott, även om jag dock tror att det var basen med tomatpuré och soya som gjorde susen eftersom jag alltid brukar ha många kryddor i men det har aldrig blivit så här gott! Tusen tack för receptet! Du får en femma!

  • kayra 27 april 2012

    det här receptet har jag gjort många gånger och den är riktigt bra! hela familjen gillar den och min lille son som kan vara kinkig med mat ibland äter så mycket att jag är rädd att han ska spy upp alllt! Men han lyckas behålla allt konstigt nog. detta recept används flitigt.

  • Malan14 4 juli 2012

    Verkligen god köttfärssås. Gjorde den dock utan timjan och vitlök. Fem stjärnor till dig :-)

  • ZaNdRoRiA 30 oktober 2012

    Denna föll inte mig eller familjen i smaken tyvärr, smakade för mkt oregano och timjan. Kan prova igen men utesluter nog mycket av de 2 då.

  • maadalen 8 november 2012

    Mycket god köttfärssås enligt vårt tycke.

  • jungfrun 6 december 2012

    Enkel att göra och god. Lite annorlunda än mina vanliga.

  • Thomas242 29 december 2012

    Gjorde den till familjen idag. Mycket god. jag fick dock utesluta krossade tomater, då barnen vägra äta detta. La in champinjoner istället.

  • Rajdon 18 januari 2013

    Mycket god sås :) men för skarp smak av tomat och timjan för min smak så jag hällde i grädde och hackad Vindelrökt skinka samt stekta champinjoner och en stor riven morot och då blev den kanon för mig :)

  • LenaBE1 19 januari 2013

    Mycket gott! Jag bytte ut hälften av tomatpurén mot chilisås och uteslöt saltet eftersom buljongen tillför så mycket salt ändå. Nästa gång kommer jag att utesluta timjan då jag inte tycker att det passar i såsen, jag tyckte att det blev för skarp smak med den i. Tack för ett jättegott recept! :-)

  • lippe 10 juli 2013

    Tack för ett toppengott recept :) verkligen en 5:a! Har gjort denna under ett års tid å kommer fortsätta lääänge, då spaghetti å köttfärsås är min favoritmat:) Brukar servera den med en klick creme fraiche, mumsigt! och som extra plus... att den är mjölkfri( till allergikern i familjen)

  • vinterljus 12 mars 2015

    Kommer aldrig göra någon annan köttfärssås...tusen tack för receptet... sååå gott!!!

  • ciina66 9 januari 2016

    Jättegott !! Till och med jag lyckades med att få en köttfärssås som smakade något. Skall helt klart göras fler gånger.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.