Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tinas citronsaft

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Härligt god!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Borsta citronerna väl i ljummet vatten. Skala citronerna med en potatisskalare, men se till att du inte får med det vita under skalet. Blanda citronskalen, sockret och citronsyran i en skål.
  2. Koka upp vattnet och häll det i skålen. Rör ordentligt tills sockret löst sig.
  3. Pressa sedan i citronsaften. Ta gärna med kärnorna och litet av citronköttet. Det ger en bra smak åt saften. Låt den sedan stå och dra minst 1 dygn i kylen.
  4. Sila saften och häll upp den på väl rengjorda flaskor. Frys in saften men fyll inte flaskorna till mer än 3/4 delar. Annars kan flaskorna spricka i frysen. Du kan också frysa saften i iskubslådan

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • LaJefa 27 februari 2009

    Tack för detta! Det ska jag helt klart testa så fort jag har fått tag i citronsyra. Har ett citronträd i trädgården som är fullt med citroner som jag inte vet vad jag ska göra med, så detta ska bli skoj. Trevlig helg! Soliga hälsningar Tina/LaJefa

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.