Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tinas finska nötsnäckor

 
Skriv ut

Degen och formen på snäckorna är av finskt ursprung och fyllningen härstammar från Italien. En god kulturblandning helt enkelt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till fingervarmt. Separera gulan och vitan från ett av äggen. Vispa sedan det hela ägget samt äggulan och tillsätt till mjölkblandningen.
  3. Blanda samman socker, jäst, salt, kardemumma. Tillsätt mjölkblandningen, rör om tills jästen löst sig och arbeta in det mesta av mjölet. Arbeta degen väl tills den är smidig. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
  4. Rör smöret till fyllningen smidigt tillsammans med sockret och hasselnötsmassan.
  5. Ta upp degen och kavla ut den till en avlång kaka, ca ½ cm tjock. Bred fyllningen jämnt över degen. Rulla ihop den utkavlade degen till en rulle. Skär sedan rullen i mindre bitar, ca 5 cm breda.
  6. Ta loss innerpinnen på brödkaveln. Placera skaftet på mitten av en bullbit och tryck så hårt att det nästan går igenom degen. Då bildas en snäcka som sedan kommer att jäsa ut till en vacker bulle.
  7. Placera snäckorna på en plåt klädd med bakplåtspapper och låt dem jäsa i 40-50 minuter. Pensla med uppvispad ägg och grädda i 8-10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.