Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tinas sellerisoppa med tryffelolja och ägg

 
  • Serverar: 5-6 portioner
Skriv ut

Denna fantastiska soppa lagade jag och nitton andra glada kvinnor tillsammans med Tina Nordström en regnig kväll i Hesingborg hösten 2008. Med tillåtelse av Tina kan jag sprida receptet här. Jag har minskat på mängden och även skrivit ner cirka-mått. Mängden soppa per person är tänkt som förrätt. (max 2 dl/ person)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala rotselleri, äpple, lök och vitlök och skär i mindre bitar. Rotsellerin i ca 1 1/2 cm kuber.
  2. Svetta grönsaker och äpple i lite rapsolja i en stor kastrull utan att det tar färg. Det tar ca 5 minuter.
  3. Slå på kycklingfond och vatten. Koka på svag värme i 30 minuter. Tillsätt grädden och låt puttra ytterligare 10 minuter.
  4. Mixa soppan slät med stavmixer eller i en mixer. Passera genom en sil. Häll tillbaka soppan i kastrullen och låt koka upp. Krydda med salt, peppar, citronsaft och tryffel olja. Smaka av väl.
  5. Sesamflarn: Pensla brödet väldigt tunt med ägg och strö sesamfrön på. Skär med vass kniv cirka 45 mm breda remsor.
  6. Lägg dem på bakplåtspapper och "torka" dem i ugnen, i 160°, cirka 7 minuter tills de är krispiga.
  7. Servering: Hacka kokta ägg och blanda med persiljan, gräslöken eller örtkryddan. Dela upp ägghacket i små, djupa skålar (koppar).
  8. Häll mjölken i en kastrull och värm upp försiktigt. Vispa under tiden så att mjölken skummas, gärna med en mjölkvisp.
  9. Portionera soppan och toppa med den skummade mjölken. Lägg ev. ett sesamflarn över koppen och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.