Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tinas smörgåstårta Tinas smörgåstårta
 • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Har gjort den så att även de som bantar kan med gott samvete ta en riktigt stor bit. Tårtan har 4 lager så den blir hög och fin. Vill man inte ha lättvarianten så tar man det man vill ha.

Ingredienser

Instruktioner

 1. Koka 6 ägg.
 2. Blanda ihop lättfil, créme fraiche och majonnäsen.
 3. Lager 1: Tag fruktcocktailen, sila av spadet och lägg bären i en bunke, ev, krossa dem lite. Tag filblandningen och häll i så att det ser lagom ut. Blanda.
 4. Lager 2: Hacka, skala och strimla rödlök och purjolök. Lägg det i en bunke och lägg i tonfisken och lite svartpeppar. Tag filblandningen och häll i så att det ser lagom ut. Blanda väl och smaka av.
 5. Lager 3: Tag äggen skala och hacka dem, lägg i 1-2 nävar räkor och lite klippt dill. Tag filblandningen och häll i så att det ser lagom ut. Blanda. Skär bort kanterna på formfranskan. Lägg ut dem på ex. en bricka. (Jag fick plats med 4x5 mackor på min bricka) Bred på de olika lagren rikligt. Täck över den ordentligt med plastfilm och låt den stå i kylen tills nästa dag då den ska garneras. Koka 6 ägg, kyl ned dem och skiva dem. Tag upp räkorna och tina upp dem. Strimla sallad fint, fint. Dela tomaterna och skiva gurkan.
 6. Tag fram smörgåstårtan och resten av filblandningen. Lägg i ca 0,5 burk majonnäs till. Blanda runt. Bred det över tårtan och kanterna.
 7. Garnera och dekorera den nu efter eget behag.

Liknande recept

Kommentarer (4)

 • Fridalius 9 juni 2008

  Vi gjorde just den här smörgåstårtan till vår dotters dop i helgen, smaken är jättegod, kunde dock ha varit saltare. Annars hade det varit en femma. Dock hade vi det lite klurigt med de angivna måttet i receptet. Bröddet räckte inte till 4 lager 4x5 skivor och det var väl snålt med filblandningen. Vi använde oss av 1 l mellanfil, 1 stor burk creme fraishe och två burkar majonäs så räkte det utmärkt.

 • lotwe 8 september 2008

  Gjorde 2 sådana till sonens dop igår och den var mycket uppskattad. Jag räknade ut hur många brödskivor som gick åt och räknade skivorna i påsen i affären. Det gick åt exakt 6 påsar formfranska. Filblandningen kan man göra lite extra av. Jag tycker att den var värd en femma ändå.

 • gunkri 3 april 2009

  Jag gjorde en sådan tårta till mitt barnbarns dop och det blev bara lovord. Ett jättebra recept. gunkri

 • Daejm 16 augusti 2012

  Varför ska man ha i fruktcocktail? *nybörjare*

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.