Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tirami Su på sockerkaka

(1 kommentar)  
Skriv ut

Denna italienska dessert är lika god som lättlagad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär först sockerkakan i skivor och därefter skivorna i stavar. Lägg ca hälften av dem i en form.
  2. Blanda samman kaffe och konjak. Ringla ca hälften av kaffeblandningen över sockerkakan.
  3. Vispa äggulorna och socker ljust och pösigt. Tillsätt citronskalet. Rör ner färskosten klickvis i äggsmeten. Rör till en jämn smet.
  4. Vispa grädden till skum. Vispa äggvitorna till hårt skum. Rör ner grädden i äggsmeten. Vänd sedan ner äggvitorna.
  5. Bred cirka hälften av krämen över sockerkakan. Fördela resten av sockerkakan ovanpå. Ringla över resterande kaffe. Bred till sist över resten av krämen. Ställ kallt i 3-4 timmar.
  6. Sikta över kakaoupulver strax före desserten skall avnjutas.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • TriBeca 28 maj 2008

    Låter jättegott! Någon som vet hur länge Tíramisú håller sig i kylskåpet?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.