Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tiramisu

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Här kommer steg för steg hur man lyckas med denna Italienska dessert. Kaffemängden är olika beroende på hur torra kexen är och hur våta man gör dem.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Separera vitan från gulan. Vispa gulorna med sockret och mascarponen till en jämn smet. Vispa vitan till lätt skum.
  2. Tillsätt vitan i gulesmeten och vispa på låg hastighet, öka med tiden hastigheten, till en krämig smet.
  3. Häll kaffet och whiskeyn en skål och doppa kexen i kaffet och låt dem suga upp rätt så bra. Täck botten av formen med kex. Dela vissa kex så att hela botten täcks!!
  4. Lägg på hälften av äggsmeten och sila över kakao. Gör 2 lager och avsluta med kakao. Täck med plastfolie. Låt stå kallt i 1 dag.
  5. Kan stå 7 dagar i kylskåp!!
  6. För den som ej vill ha kaffe kan kaffet utbytas mot chokladmjölk.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • safir74 26 september 2009

    Den blev inte bra alls. Masarponekrämen blev rinnande tyvärr.

  • osita 26 september 2009

    Rinnande????????? Prova med att vispa gulorna och sockret och mascarponen till en jämn krämig smet. Tar och byter orden i receptet ifall det är det som blev problemet. Osa

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.