- Serverar: 8 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Här kommer steg för steg hur man lyckas med denna Italienska dessert.
Kaffemängden är olika beroende på hur torra kexen är och hur våta man gör dem.
Instruktioner
- Separera vitan från gulan. Vispa gulorna med sockret och mascarponen till en jämn smet. Vispa vitan till lätt skum.
- Tillsätt vitan i gulesmeten och vispa på låg hastighet, öka med tiden hastigheten, till en krämig smet.
- Häll kaffet och whiskeyn en skål och doppa kexen i kaffet och låt dem suga upp rätt så bra.
Täck botten av formen med kex.
Dela vissa kex så att hela botten täcks!!
- Lägg på hälften av äggsmeten och sila över kakao.
Gör 2 lager och avsluta med kakao. Täck med plastfolie. Låt stå kallt i 1 dag.
- Kan stå 7 dagar i kylskåp!!
- För den som ej vill ha kaffe kan kaffet utbytas mot chokladmjölk.
Publicerat den
6 februari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Den blev inte bra alls. Masarponekrämen blev rinnande tyvärr.
Rinnande????????? Prova med att vispa gulorna och sockret och mascarponen till en jämn krämig smet. Tar och byter orden i receptet ifall det är det som blev problemet. Osa