Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tiramisu

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 3 timmar 30 minuter
Skriv ut

Italiens mest kända efterrätt är nog helt utan tvekan Tìramisù. Det klassiska receptet innehåller även likör men jag tycker det är smaskigare utan, vill ni så lägg bara till 2 matskedar av likören, Marsala, när ni blandar ihop sockret och marscarpone. Det här receptet är min favorit!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg äggulorna i en skål och tillsätt sockret, vispa till en jämn och pösig smet. Tillsätt mascarpone och rör försiktigt till en jämn blandning. Vid sidan om vispa upp 3 stycken äggvitor till hårt skum med en nypa salt. Rör ner dem försiktigt i mascarponesmeten. Täck bottnen av en djup, rektangulär form med lite kräm.
  2. Brygg kaffet och häll kaffet i en vid djup tallrik som det är lätt att doppa hela kexet i. Doppa kexen ett i taget i kaffet och lägg sedan det blöta kexet i en form.
  3. OBS! Doppa bara en jättekort stund, ca 1-2 sekunder och bara på undersidan av kexet annars blir det genomblött. Kexet suger snabbt åt sig vätskan.
  4. Bred sedan över med mer kräm och strö över med lite kakao. Fortsätt så tills kexen och krämen inte tar slut. Se till att sista nivån blir täckt med kräm. Låt stå i kylskåp till serveringen, minst 1 timme men gärna längre. Den blir bara godare av att stå ett tag, tiramisun kan även förberedas dagen innan. Precis innan servering strö över den rivna chockladen eller kakaon.
  5. Titta gärna in på min Matblogg för fler recept: http://nenazrecipe.altervista.org

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Tinjep 8 oktober 2011

    Jättegott!!! :) Smaksatte nog krämen med kaffelikör.

  • jennyolsson57 19 november 2012

    Hur många potioner räcker det till ungefär?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.