Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tiramisu Brownie

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En choklad/kaffebrownie delad i hälften och fylld samt toppad med mascarpone kräm.... Lite annorlunda variant till skillnad från den klassiska varianten med savadori kex, men tiramisu kändes det ändå som...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Täck en 20x20 form med bakplåtspapper eller foliépapper och smörj lätt.
  2. Smält choklad och smör i en kastrull (på 5:an/6 så att det inte bränns). Vispa sedan i ordning kaffepulvret, socker, salt, vaniljsocker, ett ägg i taget och slutligen mjöl. Häll smeten i formen och grädda i 17-22 min (akta så du inte har i brownien för länge, då blir den snabbt torr och hård), stick med en tandpetare i mitten och se ifall det kommer ut små blöta smulor på tandpetaren, då är brownien perfekt klar! Låt svalna.
  3. Kräm: Rör ihop mascarpone och socker i en skål. Vispa upp grädden i en annan skål till en mjuk konsistens. Ha i 1/3 av grädden i mascarponen skålen och vispa slät. Tillsätt sedan resten utav grädden och vispa till en fast men inte grynig konsistens.
  4. Skär brownien i 4 delar, och sedan i hälften på varje del (så det blir 2 lager på varje bit, alltså 8 bitar sammanlagt). Bre på 3 stora msk mascarponekräm på 4 bitar, lägg försiktigt på de resterande bitarna . Bre på 3-4 stora msk mascarponekräm på varje bit och ha slutligen på lite riven choklad på alla fyra delar. Låt stå i kylen tills servering.
  5. Tips! Om du har haft brownien i ugnen lite för länge och toppen samt kanterna har blivit lite hårda, skär då bort kanterna och pensla på lite mjölk eller grädde så brownien så blir det bättre.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • EowynUndomiel 7 mars 2009

    Vilket kanongott recept det här verkar vara! Ska bli jättekul att testa det,!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.