Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tiramisu- lätt

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Detta är en magrare variant än vanligt

Ingredienser

Instruktioner

Blanda kaffe och likör eller konjak i en djup tallrik ta fram tre skålar skilj gulorna från vitorna och lägg gulorna i ena skålen och vitorna i den andra. vispa vitorna till hårt skum vispa äggulor och socker öpsigt i den andra skålen vispa vispgrädde i en tredje skålen rör ned äggulesmeten i vispgrädden rör ned kesella i vispgrädde/äggulesmeten rör sist ned vitorna försiktigt så att smeten blir luftig. ta fram en kakform på ca 25x25 cm doppa hälften av kecen hastigt i kaffeblandinge och lägg dem i bottenpå formen lägg hälften av ägg/ kesellasmeten ovanpå strö på choklad och nöthack doppa resten av kesen och lägg dem ovanpå lägg resten av smeten överst ställ kallt några timmar i kylen, gärna en stund i frysen också innan serveing. pudra över lite kakao innan iramisun serveras,

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.